MAJKA TROJE DECE UBILA SE NA KLINICI ZA EUTANAZIJU DA BI KAZNILA MUŽA Ostavila oproštajno pismo, dadilje otkrile MUČNE DETALJE

Facebook

Majka troje dece ubila se u švajcarskoj klinici za eutanaziju kako bi kaznila svog muža, kome je dodeljeno starateljstvo nad decom. Naime, Ketrin Kasenof (54) iz Vestčestera je u maju prošle godine na Fejsbuku objavila da će okončati život jer je njen muž godinama zlostavljao nju i decu, a na kraju je i ostvarila svoj plan.

Kasenof je bila uspešan advokat, a njen muž, Alan Kasenof, takođe se bavio istim poslom. Nakon što je Alan dobio isključivo starateljstvo nad njihove tri ćerke, izgubila je pravo na posete i dijagnostikovan joj je terminalni rak.

Iako se prvo predstavila kao žrtva, u javnost su izašli novi detalji o slučaju. Dadilje koje su u prošlosti čuvale decu ispričale su kako se drugačije ponašala prema usvojenoj devojčici nego prema biološkim ćerkama. U oproštajnom postu na Fejsbuku, priložila je hiljade sudskih dokumenata i snimaka svog muža.

Facebook 
foto: Facebook

Jedan od objavljenih dokumenata potpisao je bivši psihijatar Kolin Bruer, koji je u izveštaju za kliniku za eutanaziju švajcarskog udruženja Pegasos napisao da je Ketrin bila zdrava i "dovoljno razumna" da donese odluku da okonča svoj život. Za razliku od poznatije klinike za eutanaziju Diginitas, koja je namenjena hroničnim i neizlečivim bolesnicima, Pegasos eutanazira i one koji nisu na ivici smrti. Psihijatar je otkrio da je dva puta pokušala da se ubije, a prvobitna eutanazija je bila planirana za oktobar. 2022, ali je odloženo iz administrativnih razloga.

- Uvek je bila veoma mirna, malo bi se naljutila kada bi pričala o mužu. Bila je jasna šta želi da radi i zašto, dijagnoza raka nije bila razlog zbog kojeg je okončala život - rekao je Bruer.

Izveštaji navode da se Ketrin pobrinula da deca saznaju za njenu smrt na najbezbolniji mogući način. Međutim, njena usvojena ćerka Ali rekla je da je saznala za eutanaziju iz objave na Fejsbuku na dan njene smrti.

Kasenofovi su usvojili Ali 2009. godine jer njena majka nije mogla da brine o njoj. Posle duge borbe sa lekarima i vantelesne oplodnje, odlučili su da usvoje. Kasnije su potpomognutom reprodukcijom uspeli da dobiju još dve devojčice.

Dadilje tvrde da je Ketrin počela da zlostavlja Ali zato što je usvojena, dok se ona normalno ponašala prema biološkim ćerkama. Kada je Ali još bila beba, dadilja Kim je dobila instrukcije da je drži budnom ceo dan kapanjem vode na njeno čelo. Dobila je ovo uputstvo kako bi Ali mogla da prespava noć posle celog dana bez sna.

Rekla je i da je na bebinim leđima pronašla ogrebotine i da ju je zato odvela kod lekara. Druga dadilja radila je za porodicu 2016. godine i potvrdila da je majka za kaznu zatvorila Ali u mračni podrum na dva sata.

Drugom prilikom, tvrdi dadilja, Ali je morala da čisti baštu po mraku i usred zime. Takođe, usvojena ćerka je spavala na dušeku u svojoj sobi, dok su biološke ćerke spavale sa majkom u njenom krevetu. Ali bi morala da namešta krevet svako jutro. Kada joj je viza istekla nakon šest meseci, razmišljala je da povede Ali sa sobom u Francusku jer joj je bilo žao zbog svoje patnje.

Još jedna dadilja tvrdila je da je čula Ketrin kako viče na devojku da nikada neće imati prijatelje i da nikada neće uspeti u životu ili se udati i imati porodicu. Tokom dugotrajne bitke za starateljstvo, sud je naložio da se ocu dodeli isključivo zakonsko starateljstvo.

Otac devojčica je ostao bez posla nakon što je TikToker Robi Harvi, koji se bori za prava žena u nasilnim vezama, objavio njihovu priču na svom profilu. Iako su snimci uklonjeni, dugo su kružili društvenim mrežama i među njegovih 3 miliona pratilaca. Harvi je sa nekoliko klikova odveo oca devojčica u finansijsku i emocionalnu propast.

Alanova tužba navodi da su Harvijevi sledbenici bombardovali advokatsku kancelariju sa više od 7.000 poziva i 500 mejlova u kojima ga optužuju da je razlog zašto je Ketrin sebi oduzela život. Alan je tražio odštetu od 150 miliona dolara, a ranije ove nedelje su se nagodili za neotkriven iznos.

TikToker je kasnije objavio video u kojem se izvinjava za pričinjenu štetu.

Kurir.rs/Jutarnji list