"ZAŠTO SU ZASTAVE U INSTITUCIJAMA BIH NA POLA KOPLJA?" Košarac kaže da Savet ministara nije proglasio 11. jul danom žalosti

Rtrs

Staša Košarac, zamenik predsedavajuće Saveta ministara BiH, zatražio je od Službe za zajedničke poslove institucija BiH informaciju o tome na osnovu kojeg akta ili naloga su zastave BiH na zgradama zajedničkih institucija u Sarajevu spuštene na pola koplja.

RTRS prenosi da je Košarac rekao da Savet ministara nije doneo odluku o proglašenju 11. jula danom žalosti.

On je naglasio da spuštanje zastava na pola koplja predstavlja kršenje zakona, pojasnivši da je to nezakonita aktivnost i nepotrebna provokacija, za šta neko mora da snosi odgovornost.

- Razumem i poštujem bol i patnju porodica žrtava svih naroda. Niko nema pravo da pravi razliku po pitanju ljudskog stradanja - napisao je Košarac na Instagramu.

On je naveo da odnos svih prema današnjem, kao i danima obeležavanja stradanja drugih naroda mora biti pun poštovanja i odgovornosti.

- Takav odnos isključuje bilo kakve provokacije, posebno nezakonite aktivnosti i zloupotrebe - zaključio je Košarac.

Savet ministara je na sednici u utorak odbacio inicijativu da se 11. jul proglasi danom žalosti u BiH, jer prilikom glasanja nije bilo potrebnog konsenzusa.

U Memorijalnom centru u Potočarima danas se obeležava 29 godina od srebreničkih dešavanja u julu 1995. godine.

(Kurir.rs/RTRS/Preneo: N. V.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"REAKCIJE AMBASADE SAD NA SVESRPSKI SABOR SU POSLEDICA NEUSPEHA REZOLUCIJE O SREBRENICI!" Miletić: Pokazuju veliku nervozu!  kurir televizija