JUŽNA KOREJA RASPOREĐUJE MOĆNO ORUŽJE NA GRANICI! Stigla i jasna poruka za Kim Džong Una: Sada menjamo PRAVILA IGRE (VIDEO)

Printscreen X

Južna Koreja će do kraja godine duž granice rasporediti lasersko oružje za obaranje dronova lansiranih iz Severne Koreje!

Azijska država tako će postati prva zemlja na svetu koja je rasporedila i koristila lasersko oružje u vojne svrhe. Laserski program nazvan "Ratovi zvezda" predstavlja novo poglavlje u ratovanju dok jedan hitac košta manje od jednog i po dolara.

- Južna Koreja postaje prva zemlja na svetu koja je postavila i koristila lasersko oružje. Sposobnosti naše vojske za odgovor na provokaciju dronovima Severne Koreje biće dodatno ojačane - saopštila je uprava za odbrambene nabavke i naglasila da novo oružje menja pravila igre na eventualnom bojnom polju.

Lasersko oružje obara leteće bespilotne letelice tako što spaljuje motore ili drugu električnu opremu u dronovima snopovima svetlosti u trajanju od 10 do 20 sekundi.

Pet severnokorejskih bespilotnih letelica, podsetimo, upalo je na teritoriju Južnu Koreju prošlog decembra što je primoralo Seul da podigne borbene avione i helikoptere da ih obori. To je inače bio prvi takav incident od 2017. godine.

Dve Koreje su tehnički još u ratu jer je Korejski rat 1950-1953 okončan primirjem, a ne mirovnim sporazumom dok je na granici formirana demilitarizovana zona.

Velika Britanija najavila je nedavno mogućnost da u Ukrajinu pošalje svoje moćno lasersko oružje koje može da obara dronove!

Bonus video:

This browser does not support the video element.

SEVERNA KOREJA IMA ABNORMALNE ZALIHE MUNICIJE! Analitičar izneo šta je ovoj zemlji NAJPOTREBNIJE OD RUSIJE! Spremali se decenijama  kurir televizija