ŠTA ĆE BITI SA KEJT AKO SE RAZVEDE OD VILIJAMA? Jeziva PRAVILA monarhije ŠOKIRALA su sve, mišljenje dali i KRALJEVSKI STRUČNJACI

Doug Peters / Alamy / Alamy / Profimedia

Kejt Midlton (42) nije bila u javnosti šest meseci, a onda se „pojavila” 15. juna na proslavi zvaničnog rođendana kralja Čarlsa III.Tada su mnogi videli da je mršavija nego ikad. Krajem marta je priznala da joj je dijagnostikovan rak i da je na preventivnoj hemoterapiji.

S obzirom na to da su korisnici društvenih mreža neumorni sa komentarima da će se princ Vilijam i princeza od Velsa razvesti jer on više ne može da se nosi sa njenom bolešću, kraljevski stručnjaci su objasnili kako bi izgledao Kejtin život da se princ razvede od nje.

Julie Edwards / Avalon / Profimedia 
foto: Julie Edwards / Avalon / Profimedia

Kejt bi ostala da živi u Velikoj Britaniji

Treba uzeti u obzir da imaju troje dece zajedno, a članovi su kraljevske porodice, pa bi princezi bila potrebna Vilijamova dozvola ukoliko bi htela da izvede decu van Velike Britanije. Teško je poverovati da bi Kejt čak želela da oduzme decu od njihovog oca, ali ako je razvod izazvan neverstvom, stvari mogu brzo da postanu okrutne. Spekuliše se da bi kraljevska porodica dala Kejt novu rezidenciju kako bi im olakšala zajedničku brigu o deci, a navodno bi to bio porodični stan u Kensingtonskoj palati.

Vilijam bi morao finansijski da podrži Kejt

Ništa se ne može porediti sa raskošom kraljevskog života, ali Kejt bi bila dobro zbrinuta čak i u slučaju razvoda. Međutim, u pitanju bi iznos mogao da bude manji od onog koji je odobren u prethodnim kraljevskim razvodima, s obzirom na to da je par u braku od 2011. godine. Finansijska nadoknada se određuje na osnovu dužine braka – na primer, princeze Dajane, čiji je brak sa princom Čarlsom trajao 15 godina, dobio više finansijske podrške.

Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia 
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Paparazzi bi bili gori nego ikad

Pažnja medija bi verovatno bila gora nego što je bila kada se Dajana razvela. Lejdi Di su pratili do njene smrti, a veruje se da Kejt neće moći nigde da ode a da ne bude primećena.

Kralj Čarls bi se umešao

Kralj ne mora da odobri razvod, ali je njegovo učešće u razdvajanju veoma važno. Njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta Druga, zapravo je naredila da se on i Dajana razvedu još 1995. godine, kada se saznalo da je bio neveran i da Palata to više ne može da trpi.

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bez obzira da li će sličan potez povući i u slučaju svog sina i snaje, kralj Čarls III imaće važan zadatak - da nakon razvoda utvrdi Kejtinu titulu. Elizabeta II je bila spremna da ostavi Dajanu sa svim njenim titulama i dozvoli joj da živi kao Njeno Kraljevsko Visočanstvo (HRH) princeza Dajana, ali Čarls se borio protiv toga tako da joj je oduzeta titula Njenog Kraljesvkog Visočanstva i ostavljena je samo ona princeza. Čarls bi mogao da oduzme Kejt sve titule ako to želi.

Ponovni brak bi bilo teško postići

Britanski kralj je i poglavar crkve, koja ne odobrava razvod, pa bi ponovni brak bio nezgodan za bivše članove kraljevske porodice. Ako se ponovo venčaju, mogu izgubiti sve titule povezane sa njihovim prethodnim brakom. Međutim, postoje i druga rešenja. Princeza Ana, jedina ćerka kraljice Elizabete Druge, udala se za svog drugog muža u Škotskoj, dok je Čarls oženio Kamilu u 'državnoj službi', gde su bili blagosloveni.

(Kurir.rs/Story.hr/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

PRINC FILIP I PRINCEZA DANICA EKSKLUZIVNO ZA KURIR TV: Kraljica Elizabeta bila stidljiva! Otkrili da li će pristustvovati sahrani  Kurir televizija