BRZ PROTEINSKI RUČAK ZA SAMO 30 MINUTA: Zapečena LJUTKASTA piletina iz rerne idealna za sve one koji su na dijeti ili u treningu

Printscreen YT/MaminaKuhinjica

Ništa lakše, a lepše sigurno niste probali u skorije vreme. Uz sve to i ne goji!

Tokom toplih letnjih dana često razmišljamo o pripremi ukusnih, a jednostavnih jela. Još ako su niskokalorična, bogata proteinima, to je pun pogodak.

Ako volite recepte koji se prave za tili čas i želite da sačuvate liniju zbog mora na koje uskoro idete ovaj recept će vas oduševiti. Za njegovu pripremu je potrebno malo vremena i truda a ono što ćete dobiti je više nego sjajno.

Napravite pikantnu piletinu iz rerne i uživajte u savršenom obroku čak iako ste na dijeti.

Andrey Starostin / Alamy / Alamy / Profimedia 
foto: Andrey Starostin / Alamy / Alamy / Profimedia

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 3 jaja
  • 150 g grčkog jogurta
  • 50 g izrendanog kačkavalja
  • 2 paprike
  • malo ulja
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • crvena paprika (ljuta)

Priprema:

YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia 
foto: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Piletinu isecite na trake, usolite. U posudu pomešajte sve mokre sastojke. Dobićete glatku smesu koja će vas mamiti svojim mirisom. Rernu zgrejte na 180°C. Piletinu poređajte u vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali sa malo ulja. Preliv od jaja, grčkog jogurta i začina prelijte preko piletine. Dodajte naseckanu papriku i pospite izrendani sir. Pecite oko 30 minuta.

(Kurir.rs/Espreso/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

01:11
PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA Izvor: Kurir televizija