I U JULU VELIKI ODZIV GRAĐANA NA AKCIJU MINISTARSTVA ZDRAVLjA Preventivne preglede obavilo 16.000 građana

Marko Karović

Nastavlja se izuzetan odziv građana na akciju preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja, te je ove julske nedelje, i pored sezone godišnjih odmora, pregled u više od 160 zdravstvenih ustanova širom Srbije, obavilo ukupno 15.917 građana! Od početka ove akcije, u četiri dana pregled je obavilo blizu 115.000 hiljada građana!

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar zahvalio je svim građanima koji su i danas ukazali poverenje svojim lekarima, i u nekoj od zdravstvenih ustanova proverili svoje zdravlje, kao i lekarima, koji su i ovoga puta maksimalno odgovorno i apsolutno profesionalno obavili preglede građana.

„Jako nam je važno da građani prihvate prevenciju kao osnov očuvanja zdravlja, a današnji odziv, u jeku godišnjih odmora, govori da to polako uspevamo. Prevencija spašava živote, to je činjenica koju su građani prihvatili i to nas raduje. Mi se u Ministarstvu zdravlja trudimo da slušamo građane, njihove potreba kao i kritike, sugestije i ideje, i zato nastavljamo sa ovom akcijom, još jače, od septembra. Velika zahvalnost svim zdravstvenim radnicima na trudu i profesionalnom pristupu, to je ono što nam treba, samo tako jačamo poverenje građana u naš sistem“ istako je Lončar.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, danas su u periodu od 8 do 17 časova bili u prilici da bez zakazivanja i uputa, obave pregled kod specijaliste endokrinologije, urade ultrazvuk štitne žlezde, ali i izmere krvni pritisak, urade EKG i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih je uočena nepravilnost prilikom pregleda ili u rezultatima, odmah su upućivani na dalju dijagnostiku.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

"TO ŠTO JE 40.000 LJUDI POTRAŽILO PREVENTIVNI LEKARSKI PREGLED GOVORI MNOGO STVARI!" Kardiolog tvrdi da su uplašeni s razlogom  Kurir teleivizija