USPOMENE ZA CEO ŽIVOT! Osmeh na licima više od 1.800 socijalno ugrožene dece u odmaralištu Crvenog Krsta Srbije u Baošićima!

Kurir Televizija

Oko 1.800 dece iz socijalno ugroženih porodica sa KiM, Novog Sada i deca iz vojvođanskih sredina su i ove godine u organizaciji Crvenog krsta Srbije dobili priliku da prisustvuju letnjem kampu u Baošićima u Crnoj Gori i na taj način su prvi put dobili mogućnost da vide more, ali i ono važnije a to je da steknu prijateljstva za ceo život.

"Pomozimo im opet da sanjaju i maštaju, u sreći da žive i životu da se raduju. Crveni krst pomaže svima, u njemu za svakoga mesta ima."

Ovi stihovi su deo himne Crvenog krsta, i ne postoji bolji način da se opiše odmaralište "Krista Đorđević" u Baošićima koje svake godine, već pune četiri decenije, obezbeđuje hiljadama dece bazne uspomene za ceo život.

Deca koja dođu ovde pored uspomena druženja i možda ponekih ljubavi sa sobom će iz letnjeg kampa poneti i određene veštine i znanja koja će im volonteri CK preneti u jednoj od mnogobrojnih radionica koje se organizuju u okvoru letnje skole; i tako se upoznaju sa veštinama koja će nesumnjivo dodatno oplemeniti njihov život i odrastanje.

A to upravo potvrđuju osmesi više od 200 dece koja trenutno borave u kampu.

Evo šta su utisci nekih od dece:

- Meni je ovde jako lepo, ne samo meni već i svim mojim prijateljima.

foto: Kurir televizija

- Meni je ovde prelepo, svakog dana dolazimo ovde da se kupamo i ja sam u radionici realnog prikaza povrednih stanja i oboljenja.

foto: Kurir televizija

- Meni je ovde prelepo i nebitno da li ko dođe sa Crvenim krstom ili ne, neće se pokajati u bilo kom trenutku.

foto: Kurir televizija

Deca su uglavnom uzrasta od 5 do 14 godina, sa par izuzetaka koji su pobedili na konkursu Krv život znači, koji su godinu ili dve stariji.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Kako sam došla ovde, videla sam veliko zadovoljstvo i osmeh na licima naše dece, što znači da im zaista prija boravak ovde i da su deca oduševljena. Sigurna sam da većina dece nikada nije bila na moru - Svetlana Miladinov iz Kancelarije za KiM.

Sa kapacitetom od 300 ležaja, odmaralište u Baošićima je prema rečima gradonačelnika Novog Sada prava oaza dečijih osmeha.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Većina je rekla da im je ovde lepo, da bi da ostanu. Većina je po prvi put na moru, neki su i naučili i da plivaju što je jako lepo ali suština ovog odmarališta i sve ono što se dešava u njemu je da se ovde stiču prijateljstva koja će nositi kroz čitav život - kaže Milan Đurić, gradonačelnik NS

Pored mora i škole plivanja, deca u okviru odmarališta imaju pristup i određenim radionicama koje vode volonteri CKS. Tu mogu da nauče o glumi, pružanju prve pomoći, kako se boriti protiv trgovine ljudima ali i mnoge druge korisne stvari.

Kurir Televizija 
foto: Kurir televizija

- Značajno je na ovom delu Hercegovske revijere nema puno ovakvih mesta, zapravo ovo je za decu jedino mesto i prilika da imaju ovakvu vrstu angažovanja. I nije retkost da roditelji koji su sa decom u potpuno drugom smeštaju, koji borave na totalno drugom mestu sa drugom organizacijom zapravo dođu uveče kod nas da budu deo programa. Crveni krst je otvoren za sve tako da su svi dobrodišli - rekao je Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije.

This browser does not support the video element.

USPOMENE ZA CEO ŽIVOT! Osmeh na licima više od 200 dece u odmaralištu Crvenog Krsta Srbije u Baošićima! SVI SU DOBRODOŠLI  kurir televizija

Bezbrižnost, smeh, druženje, znanje, prijateljstvo i ljubav; ili jednom rečju - Detinjstvo - je upravo ono što odmaralište CKS u Baošićima pruža onima kojima je to najpotrebnije ali i svima koji odluče da podele radost i budu deo jedne humane priče. Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Humanitarni bazar u Sremskoj Mitrovici povodom Svetskog dana autizma  Kurir/D.Š.