SPS OBELEŽILA 34 GODINE OD OSNIVANJA STRANKE Dačić: Važno je da svi koji dele iste ciljeve budu zajedno

Printskrin/Instagram

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić poručio je danas, na obeležavanju 34 godine od osnivanja te stranke, kome je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, da je važno da oni koji dele iste ciljeve budu zajedno.

Lider socijalista se osvrnuo na slogan SPS "Verni Srbiji" rekavši da je to moto koji ima ne samo SPS već svi koji zajedno rade u koaliciji na čelu sa predsednikom Vučićem.

- To je suština svih dana koje smo imali u ove 34 godine. Jer istorija Socijalističke partije Srbije i sada Srpske napredne stranke je istorija i Srbije, jer smo prolazili kroz svaki državni i nacionalni problem kroz koji su naše društvo, naša država i naš narod prolazili svih ovih decenija - rekao je on.

Zato je bitno, kako je istakao, da svi koji dele te iste ciljeve budu zajedno, da budu u istom političkom frontu, da se međusobno poštuju i da razvijaju što bolju saradnju u interesu Republike Srbije.

On je rekao da bez Srbije nema nijedne partije, ocenjujući da je to osnovna odluka svih patriotskih stranaka.

Dačić je rekao da je na današnji dan započeo prvi kongres SPS u Sava centru i trajao je ceo dan i noć, i završio se 17. jula koji se obeležava kao dan stranke.

Zamolio je i da se ne raspisuju više vanredni izbori, a rekao je i da je od prvog dana SPS tu, i izrazio nadu da će biti još dugo.

Vučić: SPS važan činilac za napredak Srbije

Printskrin/Instagram 
foto: Printskrin/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Socijalističkoj partiji Srbije 34 godine postojanja i rekao da u toj partiji vidi važnog činoca za napredak, očuvanje i odbranu Srbije.

- SPS je u svim prethodnim godinama i decenijama imala važnu karakteristiku da su je činili ljudi iz naroda koji vole Srbiju i koji su se zalagali za nezavisnu i suverenu politiku, da Srbija sama donosi odluke. To je važno jer i danas najveći broj onih koji glasaju za vas i nas žele Srbiju uspešnu i ekonomski snažnu i koja neće da gazi po tradiciji i hoće da se odupre svima koji bi da je sruše - rekao je Vučić na obeležavanju godišnjice SPS-a.

Slogan "Verni Srbiji", kaže, najbolje oslikava politiku te partije.

- U Srbiji su se mnogo puta održavali izbori, i ti izbori bili su manje više neizvesni. Samo jedna stvar je izvesna, da su Ivica Dačić i SPS uvek u vlasti i da nikako ne planiraju da idu u opoziciju - zaključio je Vučić.

Vučević: Želim Socijalističkoj partiji Srbije mnogo uspeha

Premijer Miloš Vučević je, takođe, prisustovao svečanosti povodom obeležavanja 34 godine od osnivanja SPS.

- Velika mi je čast da danas, povodom 34. godišnjice osnivanja Socijalističke partije Srbije, uputim najsrdačnije čestitke i izraze poštovanja. Kroz sve izazove koje smo zajedno prevazišli, pokazali smo da možemo zajedno da radimo za dobrobit Srbije. Želim Socijalističkoj partiji Srbije mnogo uspeha u budućnosti i nastavak uspešne saradnje na dobrobit naše zemlje - poručio je Vučević na svom nalogu na društvenoj mreži Instagram.

Kurir.rs / Beta

Bonus video:

This browser does not support the video element.

Ivica Dačić  Kurir