VILA U VLASNIŠTVU KARIĆA I ELENE PROPADA: Rastinje na sve strane, napukle roletne, vlaga... Nikako ne mogu da je prodaju (FOTO)

Kurir, Sonja Spasić, ATAIMAGES

Luksuzna vila od drveta i kamena, za koju su svojevremeno, dok su bili u braku, Elena Karaman i Jugoslav Karićizdvojili 1,3 miliona evra, sada propada.

Jedna od nekretnina bivših supružnika nalazi se u Ljutoj u Bokokotorskom zalivu u Crnoj Gori, a ekipa Kurira posetila je ovo mesto kako bismo videli šta se dešava sa čuvenom nekretninom i da li je možda porodica Karić u njoj.

Kurir 
foto: Kurir

Međutim, ono što smo zatekli iznenadilo je i nas, kao i meštane ovog malog mesta. Jedna od najlepših kuća u ovom kraju je, kako se i može videti na fotografijama, počela da propada i izgleda pusto.

Kurir 
foto: Kurir

Kada smo stigli na pomenutu lokaciju, prvo šta smo uočili bile su roletne, koje su napukle i otpale. Kako zbog ogromne betonske ograde nismo mogli da zavirimo u dvorište, ono što smo mogli da vidimo sa ulice bili su pocepani suncobrani i rastinje koje je zakrčilo ulaz kod kapije sa unutrašnje strane.

Kurir 
foto: Kurir

Interfon je iščupan i zarđao, a deo kuće na kom nema kamena već je fasada pun je vlage, dok je na prozorima vidljiva paučina. Debele zavese (draperi) na svakom prozoru bile su navučene do kraja.

Kurir 
foto: Kurir

Nakon što smo videli stanje kuće, prešli smo malu uličicu i došli do privatne plaže porodice Karić. Tamo, ni nalik onome što smo ranije mogli da vidimo na Eleninim društvenim mrežama, koja je svojim pratiocima redovno pokazivala predivne kadrove s Crnogorskog primorja.

Osušeno lišće na sve strane, mostić zarđao, dotok vode kojim su se rashlađivali u toplim danima je bez vode i nema slavina.

Iako je ovo jako malo mesto, u kom borave uglavnom turisti, uspeli smo da pronađemo jednog meštanina ovog kraja koji nam je kratko prokomentarisao novi izgled Karićeve vile.

- Ranije su ovde dolazili svi. Novak Đoković sa porodicom, Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković, razne ličnosti i njihovi prijatelji. Znaš kako je bilo živahno i lepo. Pa i za turiste je ovo bila atrakcija. Zamisli vidiš Đokovića kako sedi i jede ili se kupa u moru, pa to je oduševljenje. Kad su Karići dolazili porodično, tu je bilo obezbeđenje na sve strane, ne možeš da prođeš ovom uličicom dok te ne provere. Više je bilo obezbeđenja nego turista. Jesu oni bili malo nadmeni, ali su umeli da izuste "zdravo" kad im neko pređe ulicu. Međutim, vidite i sami. Mislim da dve godine već nisu kročili ovde, a zašto, ne znam. Znam da su hteli nešto i da je prodaju, ali da jesu, neko bi valjda nešto uložio u ovo dosad.

Na naše pitanje da li je možda nekada video čuvene rituale bivše snajke porodice Karić, meštanin, koji je želeo da mu se ime ne objavljuje, kratko nam je odgovorio.

Dragana Udovičić, Prinscreen/Instagram 
foto: Prinscreen/Instagram, Dragana Udovičić

- Ja nisam. Ali ceo svet zna za to. Nije ni čudo što ne mogu da prodaju kuću, ako je uopšte i prodaju. Ljudi to ne vole nikako. A i oni traže neke velike pare. Pa ko će ovo da plati kad je u ovakvom stanju - rekao nam je meštanin Ljute i zamolio nas da ga više ne zadržavamo jer je temperatura prelazila 40 stepeni u tom trenutku.

Bonus video:

This browser does not support the video element.

STARS EP 347  Kurir TV