Foto: Printscreen/Instagram/Udruženje Čupka

POSLE JEZIVOG OTKRIĆA U RUMI OGLASILI SE NADLEŽNI: Pronađeni leševi pasa, evo šta su saopštili iz JP "Komunalac"

Društvo

Povodom objava na portalima i društvenim mrežama, a u vezi sa uginulim psima, koji su pronađeni u blizini stočne jame, JP „Komunalac“ iz Rume se oglasilo saopštenjem u kom su naveli da pomenuti psi nisu boravili u njihovom prihvatilištu za smeštaj pasa.

- Na osnovu informacija kojima JP „Komunalac“ u Rumi raspolaže, od uginulih pronađenih pasa dva su čipovana, vlasnik jednog psa je iz Inđije, a drugog iz Rume - piše u saopštenju, i dodaje se:

- JP „Komunalac” u Rumi obavlja komunalnu delatnost zoohigijene odgovorno i savesno i sa svakim psom koji je doveden u prihvatilište postupa prvenstveno u skladu sa Evropskom konvencijom o zaštiti kućnih ljubimaca, koju je Republika Srbija ratifikovala 2010. godine, kao i u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja, koji definiše osnovna načela njihove zaštite, kao i u skladu sa drugim pozitivno-pravnim propisima.

Iz tog javnog preduzeća ističu da se više neće oglašavati ovim povodom, dok nadležni organi ne završe istragu, nakon koje će biti preduzete zakonom predviđene mere.