UMRO U KREVETU PORED VERENICE, MAJKA MU IZDAHNULA NA RUKAMA: Glumac kao beba ostavljen U SIROTIŠTU, a dosegao je zvezde

BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumac Rej Liota, mnogima najpoznatiji po ulogama u filmovima "Goodfellas" i "Field of Dreams", preminuo je 2022. godine, dok je snimao film u Dominikanskoj Republici.

Umro je u snu u 67. godini dok je pored njega spavala njegova verenica, a izveštaj obdukcije pokazao je da su smrt uzrokovali srčani i respiratorni problemi, uključujući plućni edem (tečnost u plućima), respiratorni zastoj i akutni zastoj srca.

Profimedia 
foto: Profimedia

Obdukcija je takođe pokazala da je Rej Liota patio od ateroskleroze - nakupljanja masti, holesterola i drugih materija na zidovima njegovih arterija, što je verovatno doprinelo njegovoj iznenadnoj smrti.

Liota je rođen u Njujorku, a odrastao je u domu svojih usvojitelja, Meri i Alfreda Liote. Iako je usvojen kada je imao samo šest meseci, Liota je u intervjuu s Larijem Kingom rekao da je to znao od malih nogu. Glumca će kasnije privući filmski projekti koji su se doticali teme usvajanja, kao što je "Identical". Na kraju je čak ušao u trag i svojoj biološkoj majci.

"Pre nisam osećao gorčinu zbog usvajanja, ali kad sam je upoznao, shvatio sam da je imala stvarno valjane razloge. Tada sam shvatio da gotovo 99 odsto dece koja se daju na usvajanje, to je za boljitak deteta... Domaćinstvo, situacija, godine jednostavno diktiraju da je to najbolje za dete", rekao je tada.

Njegova glumačka karijera stvarno je uzletela nakon uloge u "Goodfellas", a tokom snimanja, Rej je primio lošu vest da mu je majka na samrti. Nakon što je završio snimanje scene u filmu u kojoj gangsteri pale restoran kako bi skupili novac od osiguranja, Liota je požurio da vidi svoju majku.

"Ležala je tamo i spavala. Stavio sam drugi krevet pored nje i rekao: 'Zdravo, mama'. A onda, možda u roku od 30 sekundi ili šta već - ravna linija. Bio je to rak. Ali čekala je da se oprostim. Nisam hteo da idem jer sam znao šta sledi", rekao je.

(Kurir.rs/ Stil/ L. S.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

MLADI GLUMAC PROGOVORIO O REAKCIJAMA NA NJEGOVU ULOGU GEJ OSOBE! Đorđe Mišina bio završio u bolnici: Nisam znao šta pričam  kurir televizija