TRAMP O "DIVNOJ PORUCI" OD SIJA I ZAŠTO MISLI DA JE KAMALA "LUDA" Na mitingu hvalio odnos sa Putinom i opet vređao Bajdena (VIDEO)

AP Susan Walsh, AP Vyacheslav Prokofyev, AP Joe Lamberti, AP Evan Vucci copy

Donald Tramp, bivši američki predsednik i kandidata Republikanske partije za Belu kuću, izjavio je na jučerašnjem mitingu u Mičigenu, da je od kineskog predsednika Sija Đinpinga dobio poruku nakon atentata pre nedelju dana.

Metak je Trampu samo okrznuo uho tokom predizbornog skupa u Pensilvaniji, ali je u pucnjavi ubijen muškarac iz publike i teško ranjene dve osobe, a snajperisti Tajne službe likvidirali su atentatora Tomasa Metjua Kruksa (20).

- Si mi je napisao divnu poruku onaj dan kada je čuo šta se desilo... Ja se veoma dobro slažem sa predsednikom Sijem - kazao je Tramp pristalicama na mitingu u Grand Rapidsu, prvom nakon što je preživeo pokušaj ubistva, prenosi Rojters.

AP/Evan Vucci 
foto: AP/Evan Vucci

Britanski list Gardijan navodi da je Tramp poručio da koristan odnos ima i sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i severnokorejskim vođom Kim Džong Unom.

Kineska medijska grupa 
foto: Kineska medijska grupa

Tramp je kazao u delu govora u kojem je ocenio da svetski lideri treba da se "slažu".

EPA/Evgeny Biyatov Sputnik 
foto: EPA/Evgeny Biyatov Sputnik

Ubrzo nakon toga je Džoa Bajdena, šefa Bele kuće i još uvek najizglednijeg demokrataskog predsedničkog kandidata, nazvao "pokvarenim", a onda je prešao i na njegovu potpredsednicu Kamalu Haris.

EPA Bonnie Cash Pool 
foto: EPA Bonnie Cash Pool

Tramp se rugao načinu na koji se smeje Bajdenova "desna ruka", čiji su snimci postali viralni na društvenim mrežama.

- Jeste videli kako se smeje? Ona je luda. Mnogo toga možete da zaključite (o nekom) na osnovu načina na koji se smeje. Ona je pošandrcala - rekao je Tramp, ali i dodao da Haris "nije luda koliko i Nensi Pelosi", misleći na demokratsku zvaničnicu koja je bila predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa.

(Kurir.rs/Reuters/The Guardian/Newsweek/Preveo i priredio: N. V./Foto: Ilustracija)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

TRAMP SPREMA AMERIKU ZA TREĆI SVETSKI RAT? Najavio gradnju GVOZDENE KUPOLE! - "Da nijedan neprijatelj ne može da nas pogodi!"  Reuters