LAŽNE LAZANJE UKUSNIJE OD ITALIJANSKIH! Brz recept od samo nekoliko koraka, odličan za one dane kad ne znate šta ćete za ručak

Shutterstock

Šta da kuvam danas, pitanje je koje nas muči svakodnevno, ali u sezoni jeftinog i superzdravog povrća kao što su tikvice – ideja je bezbroj!

Tikvice spadaju u najpopularnije povrće jer za male pare dobijate namirnicu koja ide maltene u sve!

Od njih možete napraviti pljeskavice i ćufte, najpopularnije su svakako pohovane tikvice, a da ne pričamo o tome što možete da pripremite čak i kolač od tikvica.

Ukusne su, sočne, praktične i ekonomične, a sada vam otkrivamo kako iskoristiti tikvice za zdravu verziju lazanja.

Shutterstock 
foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg tikvica
  • 500 g mlevenog mesa po izboru
  • 100 ml mleka
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje po potrebi
  • 1 kašika suvog začina
  • 3 jajeta
  • brašno po potrebi
  • so i biber po ukusu
  • origano po želji
  • rendani parmezan
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Priprema:

  1. Očistite tikvice, isecite ih na kriške po dužini, pa ih posolite i stavite na papirni ubrus da se ocedi višak vode.
  2. Propržite sitno seckan crni luk na ulju, pa ubacite mleveno meso.
  3. Zatim dodajte suvi začin, so, biber i origano po ukusu.
  4. Nakon toga rukama stisnite tikvice da se još malo ocede, pa ih uvaljajte u brašno.
  5. Ređajte tikvice po dnu posude za pečenje koju ste prethodno podmazali uljem.
  6. Kada složite jedan red, prekrijte ga slojem od mesa, pa ponovo ređajte tikvice i tako ponavljajte dok ne potrošite sve.
  7. Pecite oko 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni.
  8. Zatim umutite jaja i mleko, pa prelijte time,pospite parmezanom i pecite još 20 minuta.

Prijatno!

(Kurir.rs/Glossy/J.M.)

Bonus video:

This browser does not support the video element.

00:52
DA LI JE 42 MINUTA DOVOLJNO ZA PRIPREMU ĐUVEČA? Ne propustite danas kuvanje sa porodicom Maričević  Izvor: Kurir