ŠKOLARCI PREKINULI RASPUST DA BI POMOGLI DRUGU! U O.Š "Jelena Ćetković" upriličen sportski dan za pomoć Viktoru Miletiću

Privatna Arhiva

Učenici O.Š "Jelena Ćetković" upriličili su proteklog vikenda sportski dan u ovoj obrazovnoj ustanovi kako bi prikupili novčana sredstva za lečenje školskog druga Viktora Miletića (14).

Ovaj hrabri dečak bori se za život, pa su njegovi drugari prekinuli raspust da bi mu pomogli u borbi.

Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

Viktoru je početkom godine dijagnostikovan maligni tumor u maloj klarlici i suspektne metastatske promene u parakavalnim limfnim čvorovima i dufuzno manjim promenama u plućima, prema CT nalazu.

Operisan je na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta “Dr Vukan Čupić, urađena je biopsija tumora male karlice i zahvaćenog limfnog čvora, a nalaz je potvrdio da je reč o rabdomiosarkomu sa metastatskim promenama.

Privatna Arhiva 
foto: Privatna Arhiva

Viktor je godinama korisnik Fondacije "Budi human" jer ima i cerebralnu paralizu koja je dijagnostikovana po rođenju kao posledica krvarenja na mozgu usled komplikacija prilikom prirodnog porođaja, ali je uz kontinuirane terapije u koje je bio uključen od četvrtog meseca života, neurorehabilitaciju i intenzivane fizikalne tretmane napredovao i razvijao se u skladu sa uzrastom.

Privatna Arhiva 
Viktor sa majkom i sestrom ispred školefoto: Privatna Arhiva

S obzirom da je sada Viktorovo zdravstveno stanje mnogo ozbiljnije, roditelji apeluju na sve dobre ljude da pomognu svojim donacija da Viktor pobedi opaku bolest i da i iz ove borbe izađe kao pobednik jer jedina želja mu je da bezbrižno živi sa bratom blizancem i mlađom sestrom.

Sredstva su mu potrebna za nastavak lečenja u inostranstvu, terapije, lekove, potrošni medicinski material, rehabilitaciju kao i za putne troškove i troškove smeštaja tokom lečenja.

Viktor je takođe prisustvovao ovom događaju i proveo dan sa svojim drugarima koji su iz njega svim srcem. Veliku podršku u lečenju mališana ima od škole "Jelena Ćetković" koju pohađa kao i svojih nastavnika, razrednog starešine i direktorke Ljiljane Ristić.

Takođe, u akciju su uključenje i javne ličnosti koje apeluju na sve dobre ljude da pomognu detetu.

Budi Human 
foto: Budi human