Mali pad temperature ponovo je domaćice vratio u kuhinju i spremanju tradicionalnih jela. Ćufte su jedno od najčešće pravljenih.
Evo kako da napravite brze ćufre iz rerne koje će vam probuditi sva čula. Uživajte u sočnim zalogajima.
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 2 čena belog luka
- 2 jajeta
- po ukusu soli
- 1 kašičica mirođije
- 1/2 kašičice mlevenog bibera
- po potrebi prezli
Sos:
- 500 ml paradajz soka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika brašna
- 200 ml vode
Priprema:
U mleveno meso dodati, seckani beli luk, jaja, so, miođiju, mleveni biber. Sve sjediniti, prezle dodati po potrebi. Praviti loptice željene veličine, i ređati u tepsiju podmaznu uljem. Ćufte peći na oko 220 C, dok ne porumene i zapeku se. Paradajz sok pomešati sa origanom, , bosiljkom, šećrom, brašnom i vodom. I preliti preko gotovih ćufti. Staviti ponovo u rernu da se krcka oko 30 minuta na 200 C. Posle 15 minuta pečenja ćufte okrenuti, nastaviti pečenje. Kada se sos zgusnuo, servirati.
(Kurir.rs/M.J)
Bonus video: