FANTASTIČAN POTEZ MILVOLA! Klub NE ZABORAVLJA tragično preminulog Matiju Šarkića! Potez Engleza VREDAN DIVLJENJA!

Peter De Voecht / Panoramic / Profimedia

Čelnici fudbalskog kluba Milvol odlučili su se za veliki gest i na startu Čempionšipa 10. avgusta povući će dres sa brojem 20, u znak sećanja na preminulog crnogorskog golmana Matiju Šarkića!

mondo.me 
foto: Mondo.me

Milvol će u 1. kolu igrati protiv Votforda, a na dan utakmice biće organizovana i komemoracija na kojoj će prisustvovati roditelji i braća preminulog golmana. Igrači oba tima će na teren izaći sa crnim florom oko ruke, a kapiteni Milvola i Votforda će nositi vence, koje će položiti iza oba gola.

Podsetimo, golman crnogorske reprezentacije i engleskog Milvola osetio je tegobe u stanu u Budvi 15. juna ove godine, njegovi prijatelji su odmah pozvali hitnu pomoć, ali mu pomoći nažalost nije bilo.

Matija je rođen u Engleskoj i u mlađim kategorijama igrao je Aston Vilu gde je i započeo fudbalsku karijeru. Nije uspeo da se izbori za minutažu pa je išao na pozajmice u Vigan, Stratford, Livingston, a onda je potpisao za Vulverhempton. Ni tamo nije dobio šansu, pa je bio na pozajmicama u Šruzberiju, Birmingemu i Stoku, a onda je prošlog leta prešao u Milvol za koji je ove sezone odigrao 31 meč.

Njegova prerana smrt je ostavila kompletan svet u šoku, a Milvol će se potruditi da sećanje na Matiju zauvek živi.

Kurir sport