VUČEVIĆ I VESIĆ OBIŠLI RADOVE NA MORAVSKOM KORIDORU KOD ADRANA: Do kraja godine nova deonica od Kruševca do Vrnjačke Banje

Instagram

Premijer Miloš Vučević obišao je radove na petlji Adrani sektor 3 Moravskog koridora zajedno sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem.

Oni su obišli i manastir Žiču kod Kraljeva, gde je u junu ove godine završena rehabilitacija pristupnih saobraćajnica i platoa.

Premijer Srbije Miloš Vučević obišao je gradilište na Moravskom koridoru, sektor tri kod Adrana, i ocenio da je ogroman značaj tog koridora koji će "premrežiti Srbiju" i povezati je da auto-putem E 75 i auto-putem "Miloš Veliki".

- Danas sam obišao radove na petlji “Jadran” i Moravskom koridoru. Srbija će dobiti veoma važnu deonicu koja će povezati Kruševac i Čačak. Imaćemo direktnu komunikaciju ovog dela Srbije i auto-puta “Miloš Veliki”. Do kraja godine završavamo 30 kilometara nove deonice Moravskog koridora, što će omogućiti brži i bolji pristup Vrnjačkoj banji. Ovakve investicije značajno utiču na rast BDP, samim tim i na povećanje plata i penzija, a moram da istaknem da će naši penzioneri dobiti povećanje od 10 odsto. Vredni neimari koje sam danas obišao ne staju ni tokom leta. Poželeo sam im srećan rad! Naše generacije treba da budu ponosne na to što smo savremenici i svedoci najveće izgradnje i napretka naše Srbije!

Prema njegovim rečima, time se stvaraju i bolji uslovi za dolazak investitora. Vučević je najavio da će deonica tri biti završena do kraja godine i omogućiti auto-put do Vrnjačke Banje.

Kurir.rs/RTS