Koh je omiljena starinska poslastica, koja se sprema od jaja, šećera i mleka. Mnoge podseća na detinjstvo, a onaj sa grizom je sve što vam je potrebno da zaboravite na druge poslastice. Treba samo da pripazite da ne pojedete pola tepsije ako vam se jako dopadne.
Sastojci
Korica
Umutite odvojeno belanca, a zatim žumanca sa šećerom. U žumanca dodajte brašno i griz i umutite da se sjedini. Dodajte jezgro iz šipke od vanile. Stavite smesu u podmazanu i brašnom posutu šerpu od 5 litara ili u srednji đuveč pleh.
Na dno rerne stavite manju šerpicu sa vodom, pa rešetku i onda stavite koh. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
Preliv
U međuvremenu skuvajte mleko sa ostatkom šećera i šipkom vanile. Tek kada se mleko potpuno ohladi izvadite vanilu.
Vrelo testo prelijte hladnim mlekom i ostavite tri sata da testo upije mleko. Secite na kocke, a po želji ukrasite voćem.
(Kurir.rs/I.M.)