Tortilje su poslednjih godina veoma popularne u Srbiji, a mogu se jesti u bilo koje doba dana jer ne padaju teško, a ujedno su veoma zasitne. Gotove tortilje mogu se naći u bilo kojem marketu, a na vama je da samo odaberete nadev.
Tortilje sa piletinom jedne su od popularnijih varijacija ovog jela. Evo kako da ih pripremite za samo nekoliko minuta.
Sastojci:
- 8 tortilja
- 250 g pilećeg filea isečenog na štapiće
- 1 manji krastavac isečen na tanke štapiće
- 1 crvena paprika isečena na tanke štapiće
- 1 glavica crvenog luka isečena na rebarca
- 200 g kačkavalja
- So
- biber
- 1 kašika ulja
- Za serviranje: sezonske salate, krem sir, majonez, kečap, senf…
Priprema:
Piletinu posoliti i propržiti u tiganju na zagrejanom ulju dok lepo ne porumeni. Kačkavalj izrendati. U tortilje poređati piletinu, luk, papriku, krastavac i kačkavalj i neki sos po želji i ukusu. Tortilju umotajte i pojedite u slast...
(Kurir.rs/Lepibrka/M.J)
Bonus video: