Mafini su godinama unazad omiljeni dezerti širom sveta. Mogu se praviti na bezbroj načina, ali ono što je sigurno jeste da se veoma lako i brzi pripremaju. Ovo je najjednostavniji recept za sočne mafine sa borovnicama.
Sastojci:
- 125 ml mleka
- 60 ml ulja
- 1 jaje
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
- 200 g borovnica
Priprema:
Uključite rernu na 190 stepeni. U jednoj činiji sjedinite sve suve sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo i so). U drugoj sjedinite sve vlažne sastojke (ulje, mleko i jaja). Kada ste umutili vlažne sastojke, polako im dodajte suve sastojke. U testo dodajte 2 šolje borovnica (možete koristiti i zaleđene, ali će tada poprimiti ljubičastu boju). Celu smesu dobro sjedinite drvenom kašikom pre nego što je raspodelite u kalupe za mafine i pecite ih oko 20 - 30 minuta. Ova količina smese dovoljna je za tepsiju sa 12 mafina.
(Kurir.rs/coolinarika/M.J)
Bonus video: