NAJSOČNIJI GULAŠ OD JUNEĆEG MESA: Tajna je u OVOM načinu pripreme!
Svaki gurman će vam navesti gulaš kao jedan od omiljenih jela. Može se praviti na nekoliko načina, ali tajna njegovog ukusa je u začinima.
Veoma je važno da se meso dobro prodinsta, kako bi se topilo u ustima. Jednostavno se pravi, ali je potrebno vreme da se posveti pripremanju ovog jela.
Sastojci:
- 800 g junećeg mesa (but ili plećka)
- 3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 veći čen belog luka
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašičica mlevene slatke paprike
- malo soli
- malo bibera
- malo iseckanog peršuna
- 1 puna kašika brašna
Priprema:
Ugrejati dobro ulje i propržiti luk da blago porumeni. Dodati meso i dobro ga ispržiti, da ne bude crveno ni sa jedne strane. Naliti vodom da ogrezne (da pokrije sve sastojke), dodati šargarepu i malo posoliti, staviti lovorov list, suvi začin i biber. Smanjiti vatru i ostaviti da se lagano krčka dok meso ne bude skoro mekano. Povremeno promešati. Po potrebi dodati još malo vode. U činiju staviti alevu papriku i brašno. Sve sastojke razmutiti sa malo hladne vode, da ne bude grudvica. Dodati u šerpu sa mesom i promešati. Zatim dodati rendani beli luk i seckani pešun. Ostaviti da se sve lagano krčka još 10-tak minuta, povremeno promešati. Ako je pregusto, dodati malo tople vode. Služiti uz špagete ili pire krompir.
(Kurir.rs/Recepti/M.J)
Bonus video: