Ako planirate goste čokoladne štanglice su pravi izbor za vas: Ovom brzom, letnjom poslasticom ćete ih sigurno oboriti s nogu
Čokoladne štanglicesa rumom pravi su zbor za sve sladokusce. Evo načina na koji možete spremiti poslasticu za vas, vaše ukućane, ali i za goste, koji će prosto biti oduševljeni kada im uz kafu servirate i ovaj kolač.
Potrebni sastojci:
- 300 g oljuštenog krompira
- 100 g čokolade za kuvanje
- 100 g margarina
- 300 g mlevenog keksa
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašika (15 g) kakao
- 2 kašičice ekstrakta ruma
Glazura:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Očistite i isecite krompir kao za pire pa ga isto tako stavite da se skuva. Kuvani krompir procedite i stavite u jednu činiju.
Odmah dodajte izlomljenu čokoladu i iseckan margarin.
Uzmite gnječilicu za krompir i gnječite zajedno krompir, čokoladu i margarin. Čokolada i margarin će od vreline krompira da se otope i sve će se pretvoriti u čokoladni pire.
Zatim dodajte keks, šećer u prahu, kakao i ekstrakt ruma i sve mešajte zajedno.
Istresite u obložen pleh, ne veći od 30 x 20 cm ili neki kalup.
Otopite čokoladu za glazuru sa uljem, dobro izmešajte pa prelijte i ostavite da se ohladi. Posle samo isecite na štanglice.
Uživajte!
(Kurir.rs/J.M.)
Bonus video: