Sočne njoke sa piletinom i sirom: Ručak gotov za manje od 15 minuta, a probudiće sva vaša čula
Italijanska kuhinja osvojila je svet, a neki od njihovih poznatih specijaliteta u Srbiji se rado spremaju.Njoke su svakako jedan od njih. One su pogodne za ručak "na brzaka" a mogu se kombinovati sa raznim sastojcima.
Ako ne znate šta ćete danas da pripremite za ručak, probajte recept za njoke sa piletinom i sirom. Uživaćete u svakom zalogaju.
Sastojci:
- 500g pilećeg belog mesa
- 400g njoka
- 1 glavica crnog luka
- 125g mocarela sira
- 3 kašike kisele pavlake
- 2 kašičice pesto sosa
- 4 kašike ulja (najbolje bundevinog, može i maslinovo ili suncokretovo...)
Priprema:
Na malo ulja ispržiti sitno seckani crni luk, u dubljoj šerpi ili voku. U drugu šerpu staviti vodu za njoke i sačekati da počne da ključa. Ubaciti vodu i sačekati da prva ispliva, pa ih ocediti. U posudu s lukom dodati piletinu seckanu na sitne kockice (veličine njoka). Propržiti piletinu,dodati pesto sos, pavlaku i mocarelu isečenu na kriške. Mešati. Čim se mocarela istopi u sve to dodati njoke.
(Kurir.rs/coolinarika/M.J)
Bonus video: