Čizkejk je omiljena poslastica širom sveta, a razlozi za to su mnogi. Osim što je ukusan i osvežavajuć kolač, njegova glavna prednost je zasigurno i to što je priprema jednostavna i brza.
Sastojci za testo:
- 250 g brašna
- 125 g maslaca
- 100 g šećera
- žumance
Sastojci za nadev:
- 250 g svežeg sira
- 100 g šećera
- prašak za puding od vanile
- izrendana korica limuna
- 4 jaja
- 2 i 1/2 dl slatke pavlake
- 500 g jagoda
- preliv za tortu (crveni)
Priprema:
Od brašna, maslaca, šećera i žumanca umesite brzo testo. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite sat, dva u frižider.
Ohlađeno testo razvaljajte na pobrašnjenoj radnoj površini i njime obložite dno i rubove okruglog kalupa.
Viljuškom izbockajte testo i pecite ga desetak minuta u pećnici zagrejanoj na 200°C.
Izmiksajte sir sa šećerom, praškom za puding, limunovom korom i jajima. Čvrsto ulupajte slatku pavlaku i dodajte je smesi.
Napunite testo pripremljenom smesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi.
Operite jagode, dobro ih ocedite, skinite peteljke, prepolovite i stavite na kolač.
Pripremite preliv prema uputima na omotu i njime prelijte jagode.
(Kurir.rs.)
Bonus video: