Kako se čisti šporet sa ravnom pločom: Zaboravite skupe preparate, ovako je najlakše oribati, ali bez oštećenja i grebanja
Šporeti sa ravnim pločama su lepi i praktični, ali su za neke domaćice prava noćna mora kad je reč o čišćenju.
Površina indukcione ploče je veoma osetjiva i lako se može ogrebati, zbog toga je važno da se koriste sepcijalizovana sredstva i tehnike čišćenja.
Pre svega važno je da izbegnete grube predmete, to znači da je žica strogo zabranjena. Kako bi lakše očistili šporet nakon što nešto iskipi, mnogi proizvođači nude skupa sredstva, a mi vam otkrivamo malu tajnu, koja je ultra jeftina - sriće!
Koristite sirće za čišćenje
Šporet sa ravnom pločom je preporučljivo čistiti nakon svake upotrebe, jer će se samo tako sprečiti stvaranje tvrdokornih mrlja i zagorelih delove hrane koje je potrebno sastrugati.
Prilikom čišćenja, ploča treba da bude hladna. Prvo celu površinu ploče poprskajte sirćetom i ostavite da stoji 10 minuta. Preko njega dodajte sodu bikarbonu i pustite da počne da peni.
Nakon toga pređite preko ploče čistom i navlaženom krpom od mikrovlakana i temeljno uklonite sirće i sodu bikarbonu.Takođe, možete i polirati ploču da lepše sija.
Uradite to čistom i suvom krpom od mikrovlakana. Posle toga će vaša ravna ploča izgledato kao da je nova!
(Kurir.rs/I.M.)
Bonus video: