Prste da poližeš

Keks sa susamom

Sastojci

♦ 8 supenih kašika maslaca
♦ 1 šolja integralnog brašna
♦ 1 šolja prosejanog brašna
♦ 2,5 kafene kašike praška za pecivo
♦ 1/2 kafene kašike sode bikarbone
♦ 1/2 kafene kašike soli
♦ 3/4 šolje mleka

Priprema
Zagrejte rernu na 250 stepeni. Na tepsiju stavite papir za pečenje ili je samo blago nauljite. U manjoj šerpi zagrejte dve kašike maslaca i ostavite ga po strani. Drugih šest kašika isecite na manje delove. U srednjoj pomešajte brašno, integralno brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Dodajte maslac i mešajte dok ne dobijete grudvičastu masu. Dodajte mleko i sve dobro sjedinite. Stavite testo na pobrašnjenu površinu i nežno mesite nekoliko sekundi. Razvucite ga na debljinu oko dva centimetra i čašom vadite okrugle keksiće. Stavite ih na papir za pečenje, četkicom pokvasite keksiće istopljenim maslacem i na svaki staviti susam. Pecite oko 15 minuta na umerenoj temperaturi dok ne dobiju zlatnobraon boju. Služite tople.