Sastojci
- 8 velikih kašika nutele
- 2 velike kašike maslaca
- 12 keksića s komadićima čokolade
- 6 velikih kašika kornfleksa
- kakao
Priprema
Keks i kornfleks sitno izmrvite (u secku, prstima ili ih stavite u kesu i preko njih nekoliko puta pređite oklagijom).
U jednu šerpicu stavite nutelu i maslac i sve vreme mešajte na pari dok se ne istope i sjedine. Zatim u tu masu umešajte izmrvljeni keks i kornfleks, a ako volite lešnike, slobodno ih naseckajte i ubacite u ovu masu.
Rukama formirajte kuglice, pa svaku posebno uvaljajte u kakao i stavite na tacnu na koju ste stavili papir za pečenje (da se ne lepe za nju), a možete ih staviti i u manje papirne korpice za mafine. Ako vam se učini da je smesa presuva i da se kuglice teško formiraju, dodajte još nutele ili malo mleka.Da bi se stegnule, kuglice pre služenja treba da odstoje u frižideru najmanje dva sata.