Nagradili decu lažnim vaučerima?!

Moja unuka, kao đak generacije, dobila je 100.000 dinara za pohađanje škole računara u firmi koja ne postoji, tvrdi Miloš Miljković

BEOGRAD - Prevarili decu!
Škola računara „Netlajn“ u saradnji sa opštinom Voždovac nagradila je moju unuku, kao đaka generacije, vaučerom u vrednosti 100.000 dinara. Kada je dobila taj poklon, pokušala je da stupi u kontakt sa ovom firmom kako bi se dogovorila oko detalja, međutim, do dana današnjeg to nije uspela. Skoro četiri meseca pokušavamo da dođemo do ljudi iz ove firme, ali bezuspešno.

Ovo tvrdi za Kurir Miloš Miljković, čija je unuka dobila lažni vaučer za pohađanje škole računara.

Nema ih na adresi

Prema Miloševim rečima, u junu, kada se školska godina završila, opština Voždovac priredila je slavlje na kom su svim đacima generacije iz škola sa te opštine podelili ove vaučere.

- Sve mogu da shvatim, ali da tako nešto rade sa decom - e, to ne mogu. Ta firma „Netlajn“ uopšte ne postoji. Na internetu je ima, ali broj telefona koji sam tu pronašao je nepostojeći. Takođe je nema ni na prijavljenoj adresi - kaže on. Prema podacima sa sajta Agencije za privredne registre, u poslednje tri godine firma „Netlajn“ nije imala nijednog zaposlenog.

Nije greška opštine

Goran Kozić, načelnik za informisanje u opštini Voždovac, kaže za Kurir da su oni izvršili svoje obaveze.

- GO Voždovac izvršila je svoje obaveze, a ako je bilo nekih propusta, nije naša greška, jer smo postupali po overenim spiskovima koje su nam uputili direktori škola. Tačno je da se neka deca nisu pojavila na dan svečanosti, ali pokloni ih čekaju u zgradi opštine, u kabinetu predsednika, dr Vukanića - rekao nam je Kozić i dodao da firma „Netlajn“ postoji i da nezadovoljni roditelji treba da odu u opštinu i tamo kažu kakav problem imaju.

Ovako izgleda vaučer nepostojeće firme

Zgrada opštine u kojoj su delili sporne vaučere

Direktor Joknić: Bio sam bolestan!

Dalibor Joknić, direktor „Netlajna“, rekao je da mu telefoni nisu u funkciji jer je imao velike račune.

- Planiram da pređem na drugi sistem, nešto poput Skajpa, pa mi zato telefoni nisu u funkciji. Svi mogu da me kontaktiraju mejlom. I kada me budu kontaktirali, dogovorićemo se kada ćemo krenuti sa kursom. Ja prvi želim da se to realizuje, a ovih dana nisam bio u firmi jer sam bio bolestan - kaže Joknić.

Misterija firme „Netlajn“!

Na vaučeru piše da je adresa škole „Netlajn“ Deligradska 27. Na tom mestu je Gradski centar za fizičku kulturu (stari DIF), a jedan od zaposlenih ispričao je da je u toj zgradi na prvom spratu Dalibor Joknić, direktor „Netlajna“, zakupio lokal. Na objektu su, međutim, stajale rešetke i nije bilo nikog da nam otvori.