Najukusniji i najzdraviji doručak!
Iako svi mislimo da je kajganu veoma lako napraviti, mnogima ona na kraju ne ispadne baš kakva bi trebalo da bude.
Zato vam donosimo nekoliko saveta uz pomoć kojih će vaš omiljeni doručak ubuduće biti mnogo ukusniji.
1. Nemojte biti nežni s jajima. Dobro ih umutite snažnim pokretima, tako da neposredno pre stavljanja u tiganj budu puna vazduha i da dobiju volumen. Ono što nipošto ne smete uraditi, jeste da ih posle mućenja pustite da odstoje.
2. Nemojte u jaja dodavati mleko, jogurt ili pavlaku. Iako mnogi misle da će ona tako biti kremastija, dodatna tečnost će se tokom pečenja razdvojiti i kajgana će biti vlažna i prepečena. Radije u jaja umešajte pavlaku, ali tek nakon što ih skinete sa šporeta. Umesto dodavanja ulja na dno posude, u smesu pre pečenja možete staviti maslac, jelo će biti mnogo ukusnije.
3. Kajganu nikad nemojte peći na previsokoj temperaturi, već na umerenoj vatri. Tokom pečenja možete je sklanjati ili pomerati sa izvora toplote i opet vraćati.
4. Skinite jaja sa izvora toplote neposredno pre nego što su gotova, preostala toplota odradiće svoje. Osim toga, koristite tiganj s neprianjajućim dnom kako se ne bi zalepila za posudu.
5. Evo i poslednjeg, ali ne i manje važnog saveta - dok se jaja peku, nemojte ih mešati viljuškom, već koristite kuhinjsku lopaticu otpornu na toplotu ili drvenu varjaču!
Napravite savršenu kajganu
Objavljeno
02.11.2012. 23:09h
→ 01.07.2017. 0:00h
Koliko god jednostavno izgledala priprema ovog jela, možda vam ipak treba poneki savet kako na kraju ne biste dobili prepečenu ili gnjecavu masu