Bogataši više uživaju u seksu od siromašnih

Novac nas oslobađa stresa s kojim se svakodnevno susrećemo i nedostatak novca nam onemogućava da budemo opušteni

Bogati uživaju u seku, naučno je potvrđeno!
Naime, potvrđena je opštepoznata činjenica da osobe koje ne lupaju glavu zbog finansijskih poteškoća više uživaju u seksu nego osobe kojima novca stvara probleme u životu i zbog toga u prvi plan stavljaju puku egzistenciju, a zanemaruju seksualne odnose.

Oko 70 odsto multimilionera koji zarađuju oko 90 miliona dolara, prema istraživanju koje je provela kompanija Prince & Associates kažu da uživaju u uzbudljivijem i češćem seksu.

Čak 63 odsto bogatih muškaraca reklo je da im je bogatstvo "donelo bolji seks", a njihova definicija šta je to bolje bila je da su odnose imali češće i sa više partnera. Međutim, zanimljivo je da je i 88 odsto žena potvrdilo da im je zbog više novca seks bolji, odnosno kvalitetniji, tvrdi Robert Frank u svom članku za Woter report.

Kad se bolje razmisli, to ima smisla jer novac nas oslobađa stresa s kojim se svakodnevno susrećemo i nedostatak novca nam onemogućava da budemo opušteni. Sigurnost koju pruža ekstremno bogatstvo daje osećaj stabilnosti, a mnoge, posebno žene, čini jačima. I skupe "igračke" poput privatnih aviona ili egzotičnih putovanja dodatni su stimulans za uživanje u seksu.

Da bi kvalitet seksa mogla imati veze s debljinom novčanika dokazuje i studija koju je pre tri godine provelo Univerzitet Njukaslu, po kojoj je učestalost ženskih orgazama rasla s prihodima partnera.

Autori ove studije čak sugerišu da je bogatstvom nadahut orgazam rezultat evolucije jer pomaže ženama da među muškarcima pronađu one koji su potencijalno najproduktivniji.

Međutim, nije sve u parama jer partner koji može da pruži više orgazama i više para ne znači da je i najbolji dugoročni ulog. Naprosto, bogatstvo može da promeni ljude i to ne uvek na bolje. Naime, istraživanje je pokazalo da se bogatstvo možda može povezati i sa prevarom.


Srećom za 99 odsto onih koji ne pripadaju u bogate, seks može da osigura više sreće nego što bi to novac ikad mogao. Istraživači su otkrili da je seks vrlo usko povezan sa srećom. Procenjuje se da povećanje broja seksualnih odnosa s jednom mesečno na jednom jednom nedeljno ima isti učinak na raspoloženje kao dobijanje povišice!

Naučnici upozoravaju da seks može da pridonese ne samo sreći nego i povećanju bankovnog računa i to, prema Helen Fišer, tako što ljudi koji imaju češće polne odnose mogu da daju veći doprinos na poslu. Seks aktivira oslobađanje različitih moždanih hemikalija, poput dopamina, vazopresina i oksitocina, koje su povezane s kreativnošću, rešavanjem problema, boljom saradnjom i većim poverenjem. Drugim rečima, kaže Fišerova, redovan seks može da poveća vašu produktivnosr na poslu baš kao i u spavaćoj sobi.