Sastojci:
♦ 1 kg boranije
♦ 2 glavice crnog luka
♦ 1/2 kg mlevenog mesa
♦ 4 jajeta
♦ 1 čaša kisele pavlake
♦ peršunov list
♦ ulje
♦ so, biber
♦ 3 čena belog luka
Priprema:
Očišćenu i opranu boraniju poklopljenu dinstati na malo zagrejanog ulja sa iseckanom glavicom crnog luka i iseckanim belim lukom. Posoliti i povremeno dolivati malo vode, dok boranija ne omekša, a voda ne ispari.
U međuvremenu, na masnoći propržiti drugu glavicu sitno iseckanog crnog luka, dodati mleveno meso, posoliti i pobiberiti. Skloniti sa šporeta, dodati jedno umućeno jaje i sitno iseckan peršunov list. U podmazanu tepsiju staviti red boranije, pa red mesa. Poslednji red treba da bude boranija. Kiselu pavlaku umutiti sa tri jajeta, preliti preko musake i zapeći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Musaka od boranije
Objavljeno
06.11.2012. 17:34h
→ 01.10.2017. 0:00h