NOVA PRAVILA: Bojanina prepelica najsočnija
Dvanaesta nedelja serijala "Prvi kuvar Srbije" od ove nedelje uvodi se ocenjivanje kuvara i to četiri parametra: higijena, tehnika, prezentacija i ukus. Svaki takmičar maksimalno može osvojiti 120 bodova u toku jednog zadatka i svi bodovi u toku nedelje se sabiraju. Ko bude imao najmanje bodova posle sabiranja u petak, biće nominovan za izbacivanje, a drugog nominovanog biraju sami kuvari.
Zadatak kuvara bio je da spreme prepelicu i za to su imali 45 minuta.
Kada je žiri pregledao i degustirao sva jela, sabrao je bodove i saopštio imena četiri kuvara sa najviše bodova, pa je tako Dinča zauzeo četvrto mesto, Marko treće, Marija drugo, a najviše bodova prvog dana ocenjivanja osvojila je Bojana, za čije je jelo žiri rekao da jedino ima ukus prepelice.
Najmanje bodova danas je osvojila Suzana, pa ona kreće u dalje takmičenje sa poslednjeg mesta na tabeli.