Eko-kese uzelo 18.000 domaćinstava

Beograđani koji se uključe u akciju „Eko-kesa za čistiji grad“, koju je pokrenuo JKP „Gradska čistoća“, dobijaju popust od 20 odsto na račun za odnošenje smeća

BEOGRAD - Korisno!
Za učešće u projektu“Eko-kesa za čistiji grad“, koji je, u cilju očuvanja životne sredine, pokrenuo JKP „Gradska čistoća“, za samo nekoliko meseci prijavilo se čak 18.000 domaćinstava.

Iz ovog preduzeća poručuju da svi oni koji žele da se priključe akciji mogu to da učine u najbližoj pošti sa poslednjom uplatnicom „Infostana“ ili pozivom na broj 011/331-40-19.

Na ovom broju moći će da se prijave tako što će, prema uputstvima sa govornog automata, ukucati identifikacioni broj sa uplatnice „Infostana“. Oni koji se prijave već početkom narednog meseca na kućnu adresu dobiće osam kesa, što je dovoljno za dva meseca.

- Svi oni dobijaju zelene kese zapremine 120 litara sa bar-kodom, u koje odlažu papir, plastičnu i metalnu ambalažu. Jedna kesa je dovoljna za nedelju dana, a kad je napune, na nju treba nalepiti bar-kod i ostaviti je u blizini najbližeg kontejnera ili veće saobraćajnice, odakle ih određenim danima, odnose ekipe JKP „Gradska čistoća“ - kažu oni.

(S. T.)