Sastojci
♦ 1kg brašna
♦ 2 jajeta
♦ 3 dl mleka
♦ kvasac
♦ malo šećera
♦ 1 prašak za pecivo
♦ 2 dl jogurta
♦ 2 dl ulja
♦ so
Priprema
U 1dl toplog mleka staviti kvasac i kašičicu šećera i ostaviti da kvasac zapeni. U dublju posudu staviti pola kilograma brašna, pripremljen kvasac, mleko, ulje, jogurt, jaja, so i prašak za pecivo. Promešati, postepeno dodavati ostatak brašna i mesiti dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom mestu da naraste. Testo premesiti, rastanjiti oklagijom na debljinu oko 1cm, iseći na oblike po želji. Mekike pržiti na vrelom ulju.
Jogurt mekike
Objavljeno
29.11.2012. 23:11h
→ 25.05.2017. 19:12h