Kora
♦ 4 jajeta
♦ 150 g šećera
♦ 100 g brašna
♦ 2 kašike gustina
♦ 50 g maslaca
♦ 3 kašike mlevenih oraha
Fil
♦ 2 dl slatke pavlake
♦ 2 banane
♦ 2 rebra čokolade
Priprema
Odvojte žumanca od belanaca, pa belanca i šećer dobro umutite dok ne dobijete čvrst sneg. Puter omekšajte na sobnoj temperaturi, pa ga umutite sa žumancima, a potom obe mase sjedinite uz lagano mešanje, pa dodajte brašno i mlevene orahe.
Tepsiju obložite papirom za pečenje, sipajte testo i kolač pecite na 180 stepeni oko 30 minuta dok kora ne dobije rumenu boju.
Gotovu koru zamotajte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite slatku pavlaku sa malo sećera u prahu (ukoliko volite slađi fil).
Hladan biskvit premažite dobijenim šlagom (malo ostavite da rolat namažete okolo), poređajte banane uzduž jednu do druge (vrhove odsecite) i zamotajte rolat. Ostatkom šlaga ukrasite kolač i našarajte ga istopljenom ili narendanom čokoladom.
Banana rolat
Objavljeno
10.12.2012. 17:56h
→ 01.06.2017. 0:00h