Vujošević: Ne idemo u Nemačku da bismo sami sebe pobedili

Partizan mora da pobedi Bamberg u gostima ali i da čeka trijumf Bešiktaša nad Ljetuvos Ritasom kako bi se plasirao u Top 16 fazu

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da se ekipa ne opterećuje plasmanom u Top 16 fazu Evrolige, ali da na meč poslednjeg kola sa Bambergom ne ide sa belom zastavom.

"Naša ekipa je mlada i do sada je u Evroligi nastupala na zadovoljavajući način. Nismo opterećeni sa Top 16 fazom. Ako uspemo biće to sjajno, ali neće biti strašno ni ako se ne plasiramo", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u hali Pionir.

Koliko je Bamberg nezgodna ekipa crno-beli su osetili u prvom ovosezonskom duelu kada je nemački tim šokirao 7.000 navijača u Pioniru i odneo bodove.

"Svima je jasan značaj utakmice koju igramo u četvrtak, ali on ne sme da blokira ekipu. Pokušaćemo taj značaj da pretvorimo u nešto što će nam pomoći da dobijemo utakmicu na terenu. Duel se igra u Nemačkoj i oni su zbog toga favoriti. Osovinu tima čine im Slovenac Nahbar i Slovak Gavel, a tu je odličan trener Amerikanac Kris Fleming koji zna da pripremi ekipu", istakao je Vujošević.

Pored trijumfa u Bambergu Partizanu je za plasman u Top 16 potrebno i da Bešiktaš kod kuće savlada Lijetuvos Ritas.

"Ne treba zaboraviti da je i Bambergu ova utakmica odlučujuća za drugu fazu, ali mi zaista ne idemo u Nemačku da bismo sami sebe dobili. Putujemo tamo sa velikom željom da napravimo dobar rezultat", poručio je Vujošević.

On je dodao da je mladi centar Dejan Musli počeo da trenira, ali da je pitanje koliko će moći da pruži i kakve je posledice ostavio virus koji ga je mučio prethodnih dana.

Prvotimac crno-belih Nikola Milutinov nije želeo da prognozira ishod, ali je obećao veliku borbu u Nemačkoj.

"Očekuje nas vrlo teška utakmica protiv dobrog i borbenohg Bamberga. Učinićemo sve što da pobedimo i uz dobar rezultat iz Istanbula napravimo veliki uspeh plasmanom u Top 16", rekao je MIlutinov.

Utakmica poslednjeg 10. kola D grupe Evrolige između Bamberga i Partizana igra se u četvrtak od 20.45 sati.