Sastojci:
♦ 1/2 kg svinjskih rebara
♦ beli luk u prahu
♦ so, biber
Za sos:
♦ 1 kašika ulja
♦ 2 dl kisele pavlake
♦ 1 grančica peršuna
♦ 1 kašika brašna
♦ so, biber
Priprema:
Rebra posolite, dodajte beli luk u prahu i malo bibera i stavite ih u podmazanu tepsiju.
Poklopite aluminijumskom folijom i pecite dok dok ne porumene. Na kraju pečenja sklonite foliju da se rebarca lepo zapeku.
Za sos u šerpi zagrejte ulje, dodajte kiselu pavlaku i brašno i sve vreme mešajte da se ne naprave grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu.
Kad se masa zgusne, dodajte iseckan peršun, a možete kapnuti i nekoliko kapi limuna.
Sosom prelijte rebarca i poslužite.
Pečena rebarca
Objavljeno
15.12.2012. 19:17h
→ 01.06.2017. 0:00h