Nepečeni kolač sa jabukama

Sastojci

♦ 1 pakovanje „pti ber“ keksa
♦ 800 g očišćenih jabuka
♦ 2 pudinga od vanile
♦ 8 kašika šećera
♦ 1/2 l vode
♦ sok polovine limuna


Priprema

Jabuke oguliti, očistiti od semenki i sitno iseckati. Staviti ih u šerpu, sipati vodu, šećer i limunov sok, pa kuvati 10-ak minuta dok malo ne omekšaju. Puding razmutiti u 1 dl vode i sipati ga u jabuke. Kuvati uz stalno mešanje dok se krema lepo ne poveže. U manju četvrtastu tepsiju premazanu puterom složiti red keksa (nije ga potrebno namakati u mleko jer će se natopiti od fila). Preko keksa sipati polovinu kreme s jabukama, po njemu složiti drugi red keksa, preliti ostatkom kreme i rashladiti prvo na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru. Kolač ukrasiti šlagom i poslužiti isečen na kocke.