Mišković poslovao i sa Amfilohijem!

Dado Djilas
Mitropolija crnogorsko-primorska supruzi vlasnika „Delte“ dala u zakup na 99 godina svetu zemlju na Malim Rosama

BEOGRAD - Sila boga ne moli.
Uhapšeni vlasnik „Delte“ Miroslav Mišković, tačnije njegova supruga Ljiljana pre četiri i po godine na Malim Rosama u Crnoj Gori od Mitropolije crnogorsko-primorske uzela je u zakup na 99 godina 2.570 kvadratnih metara zemlje za 590.000 evra, objavile su podgoričke Vijesti.

Na ovoj površini Miškovićima je dozvoljeno da grade i ruše kako požele.

- U ugovoru je precizirano da zakupac, odnosno Ljiljana Mišković može „graditi i uklanjati objekte i koristiti ih shodno svojim potrebama“, te „izvršiti uknjižbu izgrađenih objekata na svoje ime“, što znači, prema tumačenju nekih meštana, da je zemlja praktično prodata - piše ovaj list. Zemljište se nalazi u uvali Rose sa pripadajućom peščanom plažom.Zbog tog aranžmana su, kako navode crnogorski mediji, negodovali Luštičani, jer je mitropolit Amfilohije zemlju koju je Aneta Kaluđerović iz mesta Klinci 1914. darivala seoskoj crkvi Svetog Arhangela Mihaila dao u zakup bez znanja Crkvenog odbora Luštice.

U Mitropoliji nisu bili raspoloženi za razgovor. Iako su potvrdili da je zemlja data u zakup, poručili su da je „ta priča bajata“. Na insistiranje da nam, ipak, otkriju neke detalje, rečeno nam je:

- Pa nikada ne dajemo u zakup nešto bez velike muke! Ne znam detalje, to znaju pravnici.Inače, na Malim Rosama Miškovići poseduju i oko 1.500 kvadrata zemlje i kuću od šezdesetak kvadrata, kupljenu pre nekoliko godina. Mišković je i na Savini, u blizini Opšte bolnice Meljine, pre petnaestak godina izgradio kuću od oko 300 kvadrata, a da na Rosama, na poluostrvu Luštica, poseduje plac od oko 30.000 kvadrata, na kome je bila planirana izgradnja etno-sela zatvorenog tipa.

Damir Dervisagic 
Miškovići gazdovali i Crnom Gorom

Ćerka mu donela lekove

Miroslavu Miškoviću, kako Kurir saznaje, ćerka Ivana tokom vikenda donela je lekove.- Ona nije mogla da vidi oca jer je već iskoristio pravo na posetu - kaže izvor Kurira i navodi da su vlasnika „Delte“ juče posetila tri advokata. Kako napominje, iako Mišković nema poseban tretman u pritvoru, o čemu svedoči činjenica da je i juče za ručak jeo pasulj kojim se oduševljavao i pre nekoliko dana, u šetnje ide sam, „kako mu drugi pritvorenici ne bi dobacivali“. Inače, Miškovićev advokat Zdenko Tomanović uložio je juče žalbu na pritvor od 30 dana.

Karleuša: Pravda za Miškovića

Pevačica Jelena Karleuša jedna je od retkih javnih ličnosti koja je juče i javno podržala Miškovića. Ona je na svom Tviter nalogu napisala: „Pravda za Miškovića!“. Na to se najpre nadovezao Boris Trivan, tvorac profila Pokojne Mileve: „Karleuša brani Miškovića. Samo mu je ta bruka falila“, a onda i Seka: „Muka muku brani“.