Prste da poližeš

Ćufte u sosu

Sastojci

♦ 600 g mešanog mlevenog mesa
♦ 50 g prezli ili parče starog hleba
♦ 5-6 čenova belog luka
♦ 1 manja glavica crnog luka
♦ 1 kašičica biozačina
♦ 1 kašika kisele pavlake
♦ 300 ml paradajz soka ili pelata
♦ 1 kašičica origana
♦ 1 jaje
♦ 1 kašika šećera
♦ so, biber, peršunov list


Priprema

Hleb potopiti u malo vode da omekša i izmešati ga s mesom. Dodati jedno jaje, sitno iseckan peršun, biber, so, biozačin, sitno seckani beli i crni luk. Sve dobro sjediniti, formirati ćuftice i peći ih na ulju, a pečene stavljati u šerpu s napravljenim sosom.
Sos: Propržiti kašiku brašna na ulju, dodati paradajz sok, so, kašiku šećera i naliti s litar vode. Prokuvati pet minuta.