Vujošević: Anđušić nije bio šraf za mašinu koju stvaramo

Ispred njega su u ovom trenutku dva igrača - rekao je trener Partizana

BEOGRAD - Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da klub neće odustati od koncepta stvaranja tima koji će doneti rezultate na duže staze.

"Naš sadašnji tim nema obavezu da napravi rezultate već ove sezone, ali to ne predstavlja amnestiju od odgovornosti. Nismo favoriti u Jadranskoj ligi, ali nismo ni autsajderi i pokazalo se da ima mnogo izjednačenih ekipa u ovom takmičenju", rekao je Vujošević novinarima na novogodišnjem koktelu crno-belih u salonu kompanije "Grand motors" na Novom Beogradu.

On je naveo da mu smeta što deo medija identičan rezultat Partizana i Crvene zvezde u regionalnoj ligi (po 10 pobeda i pet poraza), predstavlja na različit način.

"Partizan nije miljenik vlasti, a verujte mi, ima raznoraznih pritisaka. Nama nije potrebna selektivna pravda i uspostavljanje monopola u sportu", kazao je trener Partizana.

Vujošević je podsetio i da su crno-beli glavnog sponzora dobili tek posle odlaska na završni turnir Evrolige u Parizu pre dve godine.

Crno-beli će u 2013. godinu ući sa novim igračem pod košem, 21. godišnjim Francuzom Žofrijem Lovernjom.

"Ostajemo u okviru koncepta u koji smo ušli na početku sezone. Verujem da ovaj tim može da napravi dobre rezultate, pogotovo na duže staze", istakao je Vujošević.

Crno-beli su raskinuli ugovor sa bekom Danilom Anđušićem, a Vujošević je naveo da će se u narednom periodu videti koliko je ta procena bila dobra.

"Ispred njega su u ovom trenutku dva igrača, a Anđušić jednostavno nije bio šraf za mašinu koju stvaramo. Tim nije grupa najboljih pojedinaca, već onih koji se najbolje slažu. Možda sam očekivao i da Anđušić bude malo uporniji u nameri da promeni svoj status. Odabrao je prečicu, a ja mu želim sve najbolje", zaključio je Vujošević.

Prvu utakmicu u 2013. godini košarkaši Partizana igraju 5. januara protiv Cibone u hali Pionir.