Lek za želudac nakon praznika

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika treba se malo i odmoriti od hrane, a to je najbolje učiniti pomoću narodskih, jednostavnih i lekovitih recepata. Ovo je jedan od takvih. Probajte ga i organizam će vam biti zahvalan na tome.

Sastojci

♦ 4 jabuke
♦ sok od 2 limuna
♦ malo cimeta
♦ 2 kašike meda
♦ dve kašičice rendanog korena đumbira
♦ 2 šake naseckanih badema


Priprema

Operite i oljuštite jabuke, očistite ih od koštica i isecite na kriške, narendajte đumbir na najsitnijem rendetu i iscedite dva limuna. Sve ostale sastojke, osim badema, pomešajte u blenderu i dobro ih izmiksajte da se pretvore u kašu a nakon toga ih sipajte u posudice u kojima želite da ih poslužite. Pospite izmrvljenim bademima i, po želji, odozgo stavite još malo cimeta. Celu činijicu pojedite pre spavanja ili odmah nakon buđenja.