Prste da poližeš
Gurmanski krompir
Sastojci
♦ 8 krompira
♦ 150 g crnog luka
♦ 200 g šampinjona
♦ 30 g susama
♦ 2 čena belog luka
♦ aleva paprika
♦ ruzmarin
♦ so, biber
♦ 2 kašike ulja
♦ kim
Priprema
Krompire ogulite, presecite tako da jedna polovina bude veća, a druga da posluži kao poklopac i većem delu izdubite sredinu. Na vrelom ulju propržite iseckan crni luk, šampinjone isečene na listiće, izrendanu sredinu krompira i sitno iseckan beli luk, sve to posolite i dodajte malo kima. Ovom smesom napunite izdubljene krompire i poklopite odsečenim vrhovima. Poređajte u posudu i pospite mešavinom aleve paprike, susama i ruzmarina. Poklopite i pecite oko pola sata, a zatim sklonite poklopac i zapecite.