Vaterpolisti Zvezde potopili Olimpijakos

Vaterpolisti Crvene zvezde preuzeli drugo mesto na tabeli sa devet bodova

BEOGRAD - Vaterpolisti Crvene zvezde pobedili su u Beogradu ekipu Olimpijakosa rezultatom 11:9 (3:2, 3:0, 2:4, 3:3) u meču sedmog kola grupe B Lige šampiona.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je S. Rašović sa tri gola, dok su po dva dali Rađen, Pijetlović i Prlainović. Po jednom u listu strelaca upisali su se V. Rašović i Vapenski.

Zvezda se revanširala Grcima za poraz u prvom delu sezone od 9:8.

Crvena zvezda je preuzela drugo mesto na tabeli sa devet bodova, koliko ima i trećeplasirani Olimpijakos, koji ima i meč više.

Beogradski klub će u narednom kolu, koje je na programu 23. januara, gostovati francuskom Monpeljeu.

TOK UTAKMICE


I četvrtina

Olimpijakos je poveo s 1:0, ali je Zvezda golovima Rašovića i Pijetlovića preokrenula rezultat i povela s 2:1. Olimpijakos je uspeo da izjednačio na 2:2, ali je Rađen fantastičnim golom poveo 3:2.

II četvrtina

U prva tri minuta druge četvrtine nije bilo golova, a onda je Prlainović doveo Zvezdu u vođstvo od 4:2. Gosti nisu iskoristili napad, ali je zato Pijetlović postigao još jedan gol za osetniju prednost od 5:2. Grci ponovo nisu iskoristili igrača više, a Zvezda je posle tajm-auta golom Vapenskog imala vođstvo od 6:2.

III četvrtina

Prvi gol u trećem delu meča postižu gosti, ali Zvezda uzvraća već u sledećem napadu. Olimpijakos je iskoristio igrača više i smanjio na 7:4. Usledila je još jedna greška domaćin, a Olimpijakos je smanjio na 7:5. Međutim, Rađen sa distance pogađa za 8:5. Usledio je period nešto mirnije igre bez golova, ali je Olimpijakos postigao još jedan gol za 8:6.

IV četvrtina

Olimpijakos
je početkom poslednje četvrtine smanjio na 8:7, ali je Zvezda uspela da vrati prednost od dva gola. 9:7. Prlainović je pogodio za 10:7, ali je Furtulis sa pet metara smanjio na 10:8. Rašović je postigao još jedan gol za 11:8, ali su Grci već u narednom napadu smanjili na 11:9.

Savić: Dragocena pobeda pred Kup

Trener vaterpolista Crvene zvezde, Dejan Savić, rekao je posle pobede nad Olimpijakosom da je zadovoljan igrom svog tima, pogotovo u prvom poluvremenu, a potom se osvrnuo i na predstojeći završni turnir Kupa Srbije.

"Zasluženo smo pobedili. U prvom poluvremenu nametnuli smo jak ritam i stekli visoku prednost, ali smo se kockali u trećoj četvrtini. Primili smo dosta golova iz igre i malo je nedostajalo da sebi zagorčamo život. Na kraju smo uspeli da uspostavimo kontrolu nad utakmicom i ostvarimo dragocen trijumf", rekao je Savić i dodao da je meč sa Olimpijakosom poslužio kao generalna proba pred završni turnir nacionalnog kupa u kom Zvezda u polufinalu igra protiv novosadske Vojvodine, dok se u drugoj utakmici sastaju Partizan i kragujevački Radnički.
"Očekuje nas vaterpolo predstava kakvu Srbija nije videla u skorije vreme. Respektujemo sve ekipe i svejedno je s kime ćemo igrati u finalu. Naravno, prvo moramo da savladamo Vojvodinu i izborimo finale", istakao je trener Zvezde.