POČINJE: Rukometaši spremni za SP

Naša selekcija prvi meč igra u subotu 12. januara u Saragosi od 15.45 sati sa Korejom.

SARAGOSA - Muška rukometna reprezentacija Srbije stigla je u Španiju gde će učestvovati na Svetskom prvenstvu.

"Orlovi" su prošle godine na Evropskom prvenstvu u Beogradu bili drugi i osvojili srebrnu medalju. Izabranici Veselina Vukovića tada su napravili jedno od najvećih iznenađena na EP, ali su potom razočarali na Olimpijskim igrama u Londonu, jer nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale ovog takmičenja.

Srpski rukometaši imaju priliku da poprave utisak u Španiji. Međutim, selektor Vuković nije želeo da daje izjave uoči početka SP. Srbija će igrati u grupi sa reprezentacijama Saudijske Arabije, Belorusije, Južne Koreje, Poljske i Slovenije. Plasman u osminu finala izboriće po četiri prvoplasirana tima iz svake grupe.

"Bitno je da u svakoj utakmici damo sve od sebe, ali i da istrpimo greške, pogotovo mladih i da ih ne opterećujemo. Pred Evropsko prvenstvo u Beogradu nismo spominjali medalje, pa nećemo ni sad. Imamo grupu po meri i bilo bi odlično da kao prvi odemo u osminu finala i na taj način izbegnemo Španiju i Hrvatsku", rekao je Vuković i dodao:

"U odnosu na prvenstvo Evrope imaćemo devet novih igrača. Njihova mladost i neiskustvo biće nam podrška, jer imaju veliku želju da se dokažu".

Selektor Poljske Mihael Bigler rekao je da rukometna reprezentacija Srbije ima veliko samopouzdanje posle drugog mesta na Evropskom prvenstvu i da je favorit za osvajanja prvog mesta u grupi.

Međutim, rukometni portal Handbal-planet je objavio prognozu uoči predstojećeg Mundijala, a "orlovima" se ne daju velike šanse. Prema ovoj prognozi izabranici Veselina Vukovića neće proći dalje od osmine finala. Ovaj rukometni portal je poznat po odličnim prognozama raspleta na velikim takmičenjima, ali verujemo da ovog puta neće biti u pravu.

Šampionat sveta biće održan od 11. do 27. januara, a naša selekcija prvi meč igra u subotu 12. januara u Saragosi od 15.45 sati sa Korejom. S obzirom da je prvi meč na šampionatu uvek bitan želimo "Orlovima" sreću i dobar rezultat na SP.

BUDITE UZ KURIR SPORT TOKOM SVETSKOG PRVENSTVA, JER ĆEMO PRATITI SVA DEŠAVANJA SA RUKOMETNOG MUNDIJALA.