Sastojci
Biskvit:
♦ 200 g oštrog brašna
♦ 3 jajeta
♦ 100 g maslaca
♦ 1 vanilin-šećer
♦ 1/2 kesice praška za pecivo
♦ 50 g šećera
Fil
♦ 50 g šećera u prahu
♦ 1/2 l mleka
♦ 2,5 dl kiselog mleka
♦ 150 g mandarina
♦ 1 puding od vanile
Preliv
♦ 1 kesica preliva za torte
♦ 2 kašike šećera
♦ 2 dl soka od mandarina
Priprema
Pomešajte brašno i prašak za pecivo, dodajte im šećer, vanilin-šećer, jaja i maslac koje ste prvo umutili u posebnoj zdeli i mikserom sve dobro sjedinili. Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo, pa ga doradite rukama. Ako je lepljivo, ostavite ga da odstoji 30 minuta u frižideru. Namastite kalup za torte, pa na dno stavite 2/3 testa. Od preostalog dela oblikujte valjak, kojim ćete obložiti ivice kalupa, i stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Za to vreme napravite fil. Skuvajte puding po uputstvu s kesice. Ostavite da se ohladi, pa ga umutite s kiselim mlekom. Preko skoro polupečenog testa sipajte fil, a preko njega poređajte kriške mandarine. Vratite kolač u rernu na 180 stepeni i pecite 60 minuta. Kad je gotov, izvadite ga iz kalupa, ostavite da se hladi i prelijte smesom od šećera i soka od mandarina.
Kolač od mandarina
Objavljeno
11.01.2013. 20:43h
→ 28.04.2017. 0:48h