Sastojci
♦ 1/2 l mleka
♦ 125 g pšeničnog griza
♦ rendana kora jednog limuna
♦ 2 kesice vanilin-šećera
♦ 1 kašičica ulja
♦ 300 g smrznutih jagoda
♦ 100 g meda
♦ 1 kesica vanilin-šećera
Priprema
U manju šerpu sipati mleko, dodati izrendanu koricu limuna i vanilin-šećer, pa kuvati na laganoj vatri dok ne provri. Smanjiti temperaturu i postepeno dodavati griz, mešajući sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina. Kad je gotovo, u to umešati 50 g meda i ulje.
Manji četvrtasti pleh obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljen griz, poravnati ga varjačom i ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu u šerpici sjediniti jagode i vanilin-šećer, pa kuvati dok se ne dobije kremasta masa. Kad je gotovo, dodati preostali med (zasladite po ukusu) i sve dobro umiksati.
Kad se malo prohladi, fil izliti preko griza i ostaviti da se ohladi. Kolač iseći na kocke i poslužiti.