Stil
Stari hleb ne mora da se baci
Pet saveta kako produžiti rok trajanja ovoj namirnici
Znate li koliko hleba bacate u smeće? Mi znamo! Previše.
Uzmite u obzir da je bačeni hleb ujedno i bačeni novac. Sledeći saveti pomoći će vam da doskočite ovoj lošoj navici.
Zamrznite ga
Hleb star nekoliko dana u zamrzivaču može da izdrži i do tri meseca. Nakon što ga izvadite, premažite ga s malo vode ili ulja i zagrejte u rerni ili mikrotalasnoj. Korica će biti hrskava, a iznutra će biti topao i mekan. Ovo je idealno rešenje kad vam treba hleb a obližnja pekara je zatvorena.
Spremite musaku
Stari hleb idealan je dodatak musakama s mesom, pečurkama i povrćem. Izrežite hleb na šnite ili kockice, prelijte ga velikom čašom mleka i po njemu rasporedite tikvice, sir, pečurke, patlidžane, povrće ili meso. Prelijte prelivom od mleka, jaja i začina i pecite u rerni oko pola sata.
Stari hleb idealan je dodatak musakama s mesom, pečurkama i povrćem. Izrežite hleb na šnite ili kockice, prelijte ga velikom čašom mleka i po njemu rasporedite tikvice, sir, pečurke, patlidžane, povrće ili meso. Prelijte prelivom od mleka, jaja i začina i pecite u rerni oko pola sata.
Dodajte ga supi
Francuzi su od ovog dodatka napravili specijalitet. Naseckajte stari hleb na kockice, osušite ih i dodajte u supu umesto testenine.
Francuzi su od ovog dodatka napravili specijalitet. Naseckajte stari hleb na kockice, osušite ih i dodajte u supu umesto testenine.
Napravite prezle
Domaće hlebne mrvice zdravije su i jeftinije od kupovnih. Stari hleb zapecite u rerni dok se potpuno ne stvrdne i zatim ga izmrvite rukom, štapnim mikserom ili u blenderu.
Ispecite bruskete
Stari hleb bolji je izbor za ovo jelo jer bolje za sebe veže ostale sastojke od mekanog. Natopite ga maslinovim uljem i pospite željenim začinima i belim lukom. Zapecite ga u rerni i nakon toga na njega stavite iseckani paradajz, pršutu, sir, salatu ili neki ukusan namaz.
Stari hleb bolji je izbor za ovo jelo jer bolje za sebe veže ostale sastojke od mekanog. Natopite ga maslinovim uljem i pospite željenim začinima i belim lukom. Zapecite ga u rerni i nakon toga na njega stavite iseckani paradajz, pršutu, sir, salatu ili neki ukusan namaz.