Prste da poližeš
Pastrmke s blitvom
Sastojci
♦ 2 pastrmke
♦ limunov sok
♦ ruzmarin, so
♦ 3 veze blitve
♦ 2 čena belog luka
♦ maslinovo ulje
♦ 3 kašike rendanog kačkavalja
♦ 100 g majoneza
♦ brašno
♦ ulje
Priprema
Očistite, operite i ocedite pastrmke i dobro ih spolja i iznutra natopite limunovim sokom. Posolite ih, u svaku od njih stavite po grančicu ruzmarina i ostavite da odstoje 15 minuta.
Operite blitvu i spustite u kipuću slanu vodu. Barite je sve dok ne omekša, a onda ocedite, krupno isecite, začinite iseckanim belim lukom i stavite u odgovarajuću posudu, zatim pospite kačkavaljem i dodajte malo maslinovog ulja.
Pastrmke uvaljajte u brašno i pržite. Kada su gotove, poređajte ih preko blitve i prelijte majonezom.