9 znakova da nije preboleo bivšu

Ako ne želite da budete samo devojka uz koju će se oporavljati od propale veze, obratite pažnju na ove alarmantne znakove

Ući u vezu s muškarcem koji je tek nedavno izašao iz veze može biti mač sa dve oštrice – dok on tvrdi da je potpuno preboleo, njegovo srce se možda sa tim ne slaže.

Ako vam se čini da je prema vama još suzdržan, možda je u mislima još uvek sa bivšom, kaže stručnjak za izlaske i parove Suzan Trombeti. Zaslužujete nekoga ko će vam biti 100 posto predan, zato proverite znakove koji upućuju da još pati za bivšom.

Često pominje njeno ime

Ako stalno priča o njoj, verovatno je nije preboleo. Jedan od najočitijih znakova da mu je još uvek u mislima jeste ako puno priča o njoj, stalno spominje njeno ime i stvari koje su radili dok su bili zajedno. To može da izgleda i veoma naivno, ali pripazite ako to učini u emotivnim trenucima ili tokom seksa ili svađe.

Još je ljut na nju

Rane iz prošlih veza mogu još uvek boleti, ali osećaji koje imamo prema bivšim partnerima trebalo bi da tokom vremena izblede, kaže Vendi Valš, autorka knjige The 30-Day Love Detox.

"Neki muškarci su fizički prekinuli vezu, ali ne i emocionalno, i ostaju u vezi putem konflikata. Ako priča o ružnim stvarima koje je učinila u prošlosti, zapravo podseća samog sebe da nije više zaljubljen u nju, jer je još uvek zaljubljen u nju", objašnjava.

Još uvek oplakuje vezu

Normalno je biti tužan zbog raskida, ali ne i nakon što ste ušli u novu vezu. Trombeti kaže da vaš partner možda više nije zaljubljen u bivšu, ali ako padne u depresiju svaki put kada se seti što se dogodilo između njih, onda to znači da tu vezu još nije stavio iza sebe. U tom slučaju, kaže, trebate ga se kloniti.

"Ne želite da budete devojkaza oporavak. Zaslužujete više i ta situacija za vas nije zdrava."

Ona mu je najbolja prijateljica

Nema ništa loše u tome da joj preko Fejsbuka čestita rođendan ili buduće venčanje, ali loš je znak ako stalno pokušava da bude u kontaktu sa njom odmah nakon raskida.

"Moguće je postati prijatelj sa bivšim, ali ne u prvoj godini nakon raskida i sasvim sigurno ne ako na nju troši slobodno vreme koje bi trebalo biti posvećeno izgradnji veze sa vama", kaže Valš.

Trebata pripaziti ako njegova bivša nastaviti da bude njegova najbolja prijateljica. "Pripazite ako je ona prva osoba koju nazove kada se dogodi nešto lepo ili kada želi samo sa nekim da popriča".

Upoređuje vas

Naravno, lepo je čuti da ste u svakom pogledu bolji od njegove bivše, ali ako je stvarno preboleo, neće biti potrebe za takvim poređenjima.

"Ako vas hvali kako ste od nje bolji u krevetu, u kuhinji, sportu, onda mu ona nedostaje, a sebe želi uveriti da ste mu vi budućnost", kaže Valš.

Ne upoznaje vas sa njihovim zajedničkim prijateljima

Kada ste sa nekim u vezi, sa njim želite da delite ceo svet, a stari prijatelji veliki su deo toga. Ipak, Valš upozorava da bi vas muškarac koji je još zakačen za bivšu mogao držati podalje od događaja gde biste mogli da sretnete ljude koji znaju i njegovu bivšu.

"Ako niste pozvani na određeno druženje uz obrazloženje da će tamo biti samo hrpa starih prijatelja, morate da se zapitati nada li se da će tamo naleteti na bivšu", upozorava.

Još je blizak s njenom porodicom

"Možda se vezao za porodicu svoje bivše, ali u jednom trenutku moraće da se oslobodi te veze", kaže Trombeti. Veliki pokazatelj da je još nije preboleo je ako se druži s njenom porodicom, poput odlazaka na utakmice sa njenim ocem ili odlascima na večere. Koji bi tome mogao biti razlog ako ne taj da pokušava da je vrati?, pita se Trombeti.

Nije joj vratio stvari

OK, možda se vi ne možete da se odvojite od super ubodne majice vašeg bivšeg u kojoj spavate ili još nosite ogrlicu koju vam je bivši kupio, ali muškarac ne bi trebalo da zadržava brdo njenih stvari.

"Ako su njene fotografije ili druge lične stvar još uvek kod njega, onda preko tih stvari još uvek pokušava da održi vezu sa njom", kaže Valš.

S druge strane, možda je samo lenj. Recite mu da vam te stvari smetaju i da ih vrati njoj ili nekome pokloni. Ako odbije, onda budite sigurni da je još nije preboleo.

I sami vidite da je još nije preboleo

Verujte svojoj intuiciji. Duboko u duši znaćete da li vam je sto posto predan.

"Isto tako mogao bi iza leđa da se viđa sa drugom ženom, jer je rezultat isti, nemate ga u potpunosti. To je poput emotivne afere. Šteti vašoj vezi jer je emotivno vezan za nekog drugog", kaže Trombeti.